I John Guttmanns sangteksniske fodspor

Sangundervisning Pro er et unikt 4-ugers kursus for øvede klassiske sangere

Kurset er til dig:

 • Der drømmer om en sangteknisk værktøjskasse, som bærer dig sikkert igennem hver eneste dag som professionel sanger.
 • Der er nysgerrig efter at finde en systematisk metode til at træne stemmen i din dagligdag.
 • Der er en øvet klassisk sanger og ønsker at vedligeholde din stemmens styrke og smidighed.

I kurset bliver du introduceret for en systematisk metode i sangteknik. Du arbejder med:

 • Messa di voce, hvor du smidiggør stemmen samtidig med at du styrker din støttefunktion
 • Ansatser og præcision som du træner gennem arbejde med staccatoøvelser
 • Vokalegalisering så stemmen flyder let og frit både i højden og dybden.
 • Koloraturer, så du er sikker på at have en bevægelig stemme
 • Du kan gentagne gange fordybe dig i kursets videoer, som du har til rådighed i 6 måneder.

  Hvordan foregår det?

  Undervisningen er delt op i 4 kursusmoduler, som du får med en uges mellemrum. Hver uge får du mindst 5 træningsvideoer med ugens øvelser, som er systematisk opbygget.

  Du møder i de tekniske introduktionsvideoer sangpædagogen John Guttmann, hvor han fortæller om en af ugens teknikker. De andre video er hands-on med mig, hvor jeg uddyber, hvordan du kan arbejde med ugens øvelser og ikke mindst, hvordan du kan integrere dem i det repertoire du arbejder med.

  Når du arbejder dig igennem de 4 uger, vil du opleve, at du får du inspiration til  at varme stemmen op meget systematisk med sangtekniske delelementer, der vil gøre en kæmpe forskel for dig som klassisk sanger i hverdagen. Du får øvelser der løsner kæben  og hjælper dig op i højden.

  Vigtigt: Undervejs i forløbet kan du se kursets undervisningsmateriale på kursusplatformen præcis når det passer dig.

  Hvad kræver det af dig?

  • At du har arbejdet med klassisk sangteknik igennem flere år
  • At du er vant til at arbejde på egen hånd
  • Er frisk på at arbejde med UGENS ØVELSE i kursusforløbet.

  Giver det mening med et onlinekursus i sang?

  Jeg forstår, hvis du er lidt betænkelig, da der er mange facetter af en sangteknisk læring som kræver, at man er i samme rum. Dette kursus er et inspirationskursus til dig, der ved, hvad det vil sige at øve sig. Alle kursets videoer er pædagogisk opbygget, så du skridt for skridt arbejder med tekniske detaljer, der styrker og smidiggør din stemme.

  Pris: 1495 kr 

  Ja tak, jeg vil gerne på kursus

  PS: Du kan også betale kurset i 2 rater

  Kort om mig

  Mit navn er Ulla Munch, jeg er professionel sanger og underviser og elsker at nørde med klassisk sangteknik.

  Min baggrund for at lave denne online sangundervisningsworkshop er, at jeg igennem 20 år fik ugentlig sangundervisning af John, der var en sangteknisk klippe for mig. Samtidig har jeg mere end 30 års erfaring som sangpædagog og professionel sanger.

  Helt systematisk inspirerede John mig og alle sine elever med ugens øvelse. Dette meget konkrete princip vil jeg videreføre og udbygge i kurset.

  Det unikke ved John´s sangteknik var, at jeg og alle hans andre professionelle sangere altid vidste, hvordan vi skulle få stemmen i sving. Selv på de dage, hvor vi var trætte efter forudgående lange prøver og mange koncerter. Den viden ønsker jeg gerne give videre til dig i kurset.

  “Jeg fik VILDT meget ud af det!

  Kurset Sangundervisning Pro har inspireret mig til at øve igen. Fordelen ved kurset er, at jeg kan -og har kunnet øve, når jeg har tid, fordi jeg har alle de super gode videoer lige ved hånden. Kurset har også givet mig nogle helt konkrete øvelser til helt konkrete problematikker.

  Jeg var i tvivl, om det ville gi’ nok, når det var envejs, og om jeg derfor ville få brugt videoerne. Men DET gjorde jeg…..jeg fik både VILDT meget ud af det, og jeg bruger videoerne rigtig meget.”

   Kiki Brandt, sopran

  John Guttmann

  Hvorfor hedder kurset I John Guttmanns sangteksniske fodspor?

  Sangpædagogen John Guttmann Sørensen, der gik bort i foråret 2020, underviste gennem en menneskealder en række af Danmarks bedste sangere. Som sangunderviser var han dybt inspireret af en af verdens bedste sangpædagoger, Richard Miller fra Oberon Conservatory i USA. Den indsigt, som Richard Miller gav John Guttmann i systematisk træning af sangstemmen, blev et startskud til at indsamle viden år efter år. John havde en uendelig appetit på bøger og artikler om sangteknik.

  Jeg har igennem min karriere haft uendelig stor glæde af hans systematiske tilgang til sangteknik. Som professionel sanger kunne jeg synge i timevis, uden at blive slidt ned, på grund af den systematiske træning af stemmen uge efter uge.

  I 2014 lavede jeg en række videoer, hvor jeg fik John til at fortælle om de vigtigste sangtekniske principper i hans sangteknik. Flere af disse videoer deler jeg med dig i kurset.

  Vil du høre mere?

  Udfyld formularen nedenfor, så kontakter jeg dig hurtigst muligt. Du kan også ringe på tlf.nr.: 27571259. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

  12 + 12 =