Carl Nielsen

Carl Nielsen i Øjenhøjde

… et musikalsk foredrag, fyldt med anekdoter om Carl Nielsen, fortalt af Charlotte Dagnæs-Hansen.

Foredraget krydres med de skønneste Carl Nielsen sange, og der vil blive rig mulighed for, selv at synge med på nogle af hans mest kendte sange – hvem kender ikke ‘Jeg ved en lærkerede’?

Som noget helt unikt, bevarede Carl Nielsen hele sit liv evnen til at skrive både storslåede symfonier og helt enkle sange, der har vist sig at være meget langtidsholdbare. Musik, der på en gang er både universel og ægte dansk.

Ulla Munch vil synge nogle af hans smukke sange, akkompagneret af Charlotte Dagnæs-Hansen, der også fortæller om, hvordan Carl Nielsen lod sig inspirere af tekstforfattere som J. P. Jacobsen og Jeppe Aakjær.

Varighed: 2,5 time

Pris: 9000 kr. inklusiv transport

Ulla Munch er mezzosopran – og dertil en særdeles alsidig sanger, der bevæger sig fra intime kammermusikalske koncerter og liedkoncerter til samarbejde med det anerkendte barokensemble Enghave Barok. Har i mange år sunget I DR Vokalensemblet og som solist i værker af Bach, Hândel og Mozart. 

Charlotte Dagnæs-Hansen er organist i Præstø og Skibinge Kirker. Hun er desuden en særdeles levende fortæller og en flittig foredragsholder over musikalske og litterære emner.

Fortryllende selskab!

“Kan kun anbefale, at du hurtigst muligt bestiller “Carl Nielsen i øjenhøjde” med Ulla Munch og Charlotte Dagnæs-Hansen til den nærmeste kirke eller hal! 1,5 time i fortryllende selskab. Godt fortalt, levende og medrivende. Smukt sunget både solo og sammen med alle os på bænkene. Solen er så rød mor, Sænk kun dit hoved, du blomst, Underlige aftenlufte og mange flere! Min fynske gåsehud var på overarbejde.”

Mia Dyreborg Knudsen, sognepræst Sahl kirke

Ganske enkelt en oplevelse!

”Til aftenen havde menighedsrådet fået organist Charlotte Dagnæs-Hansen og koncertsangerinde Ulla Munch til at fortælle om og synge sange af H. C. Andersen, og det gjorde de fornemt. Det var ganske enkelt en oplevelse.
Charlotte Dagnæs-Hansen læste et par af digterens eventyr og fortalte om episoder i hans liv. Det gjorde hun med umiddelbar charme og humor. Hun fortalte levende og engageret med en smittende entusiasme.
Hun akkompagnerede Ulla Munch i en række viser og sange, der blev fortolket udtryksfuldt af sangerindens smukke mezzosopran, og her kom salens gode akustik til sin ret. Hun gled ubesværet fra de dybe, mørke toner op på de høje, lyse.”

Jens Bjerre Tybjerg, Næstved Tidende

Det var flot!

“DET VAR FLOT, en glimrende debut! Sangene og viserne – og den glade fremførsel, også i foredraget – klæder hinanden, så øret mærker en kontinuitet i det fremførte. Første afdeling var endog meget nydelig, nærmest Schubertagtig, navnlig afslutningen var smuk – Vi kunne slet ikke lade være med at klappe efter “Underlige aftenlufte” – da det gav forventning om mere, når pausen var til ende. Det var ydermere godt, at vi andre fik mulighed for at synge med. – Fællessang får altid folk med og imødekommer den lyst, som de får til selv at synge, når sangene og viserne præsenteres så flot som I gør.”

Sognepræst Otto Lundgaard

 

Vil du høre mere?

Udfyld formularen nedenfor, så kontakter jeg dig hurtigst muligt. Du kan også ringe på tlf.nr.: 27571259. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

13 + 1 =